2018/07/02: Zomeractie Mediadvies!


 

Adverteren in de zomer heeft geen zin! Toch? Bekijk onze vlog voor het antwoord... 

Niets blijkt minder waar. Uit het CBS trendrapport Toerisme en Recreatie blijkt dat tijdens het hoogtepunt van de zomervakantie (eerste week augustus) maar 15% van de mensen tegelijk op vakantie is, waarvan ongeveer 2/3 in het buitenland. Kortom: 85% van de mensen is gewoon thuis. 

Toch stoppen veel adverteerders met adverteren. De redenen hiervoor blijken verschillend, maar een groot aantal adverteerders denkt dat hun boodschap in de zomervakantie door minder mensen wordt bekeken Uit dit rapport (en uit ervaringen met onze klanten) blijkt dat dit niet het geval is. Juist in de zomermaanden worden media uitvoeriger gelezen en bekeken.

Daarbij komt dat uitgevers de media moeilijker gevuld krijgen met adverteerders. Daardoor neemt de attentiewaarde (opvalwaarde) toe. Een nog groter voordeel: uitgevers geven tot wel 40% extra korting om de media gevuld te krijgen. 

Een mooie kans dus om meer te adverteren tegen lagere prijzen met een hogere bereik. 

Met deze boodschap verrassen we onze klanten de komende weken met een leuke zomerse gadget. Wilt u zich ook laten verrassen? Neem contact met ons op via info@mediadvies.com! 

Ps. En uiteraard blijven we gedurende de zomerperiode bereikbaar om al uw mediavragen te beantwoorden, orders te verwerken en materiaal aan te leveren.