16/11/2017: Adverteren mét meetbaar resultaat!


Adverteren mét meetbaar resultaat
Het einde van het jaar is in zicht. Voor ons als mediabureau is dat hét moment om vooruit te kijken, samen met onze klanten. We zijn bevoorrecht met een heel aantal klanten die hun advertentieplannen allemaal ruim voor het nieuwe jaar door ons laten inplannen. We nemen de tijd om de beste advertentieprijzen voor onze klanten te onderhandelen. En als de deal dan eindelijk rond is halen we graag het maximale eruit qua posities. Want niet elke plek in de krant is even effectief. En een radiospot op een nachtelijk tijdstip doet het qua resultaat uiteraard minder dan een radiospotje net voor het nieuws en de filemeldingen tijdens de spits. En een rectangle banner op een willekeurige website heeft een heel ander effect dan een branded content artikel op een hooggewaardeerde nieuwssite.

Maar we kijken niet alleen vooruit. We blikken ook graag terug met onze klanten. Nog voordat we aan de slag gaan met de mediaplanning voor het nieuwe jaar. Bij voorkeur doen we dat al eerder, tijdens de lopende advertentieplanning. Wat hebben de advertenties opgeleverd?
De meeste (grote) mediabureaus beantwoorden die vraag met uitgebreide statistieken over naamsbekendheid, merkvoorkeuren, koopbereidheid, etc. Voor onze klanten is dat vaak niet zo interessant. Interessanter is vaak de vraag: wat heeft de campagne met mijn kassa gedaan? Mooi om te zien dat we al samenwerkend met onze klanten die vraag vaak positief kunnen beantwoorden. Niet van de één op de andere dag, maar door mediaplannen gedurende het jaar te finetunen, bij te sturen en te updaten. De frequentie omlaag of juist omhoog. Het formaat kleiner of groter. Een andere titel, een net iets andere doelgroep. Totdat we de ideale modus hebben bereikt.
Want dat is adverteren mét resultaat. Het is kolder dat adverteren in traditionele media niet meetbaar zou zijn, wij werken er dagelijks aan om resultaten van advertentiecampagnes voor onze klanten inzichtelijk te maken. Want alleen dan heeft adverteren resultaat.

Wilt u er een keer over doorpraten hoe u uw advertentiebudget ook kunt inzetten met meetbaar resultaat? Bel me dan voor een vrijblijvende kop koffie, ik kom graag bij u langs (0341-217137).