16/03/2015: Wat staat er op uw jaarrekening?


 

"Ik doe bijna niets aan reclame en advertenties, je hoeft niet langs te komen." De reactie van de ondernemer die ik sprak snap ik best.

 

Druk met z'n bedrijf, een grote lokale winkel. Er komen al zoveel advertentieverkopers en mediaspecialisten bij bedrijven langs. Toch geloof ik in de toegevoegde waarde van de diensten die ik aanbied, na aandringen mocht ik toch langskomen.

 

Toen ik bij hem was vroeg ik hem om de jaarrekening van 2013 erbij te pakken en te kijken wat er bij de post 'reclame en advertenties' staat. Enigszins verwonderd las hij het bedrag voor wat er stond: 24.540 euro. Toen ik hem vroeg waar het bedrag heen gegaan was moest hij bekennen dat hij dat eigenlijk niet goed wist. Een advertentie links en rechts en een keer wat online. En o ja, een flyeractie wist hij zich ook nog te herinneren. Meer niet. Voor dit soort ondernemers heb ik maar één boodschap: op deze manier media inzetten is zinloos, spaar je de moeite, stop ermee!

 

Zomaar geld uitgeven aan mediaplaatsingen en vervolgens mopperend er weer mee stoppen ("het heeft niets opgeleverd") wil ik voorkomen. Organisaties gaan door samenwerking met Mediadvies niet meer uitgeven voor reclame en advertenties, maar ze gaan hun geld wel slimmer uitgeven. Van tevoren bedenken wie de doelgroep is, wat de doelstelling is en hoeveel het bereiken van de doelgroep gaat kosten. Zomaar links en rechts wat doen is zinloos. Maar bepalen wat je wil bereiken en daar je media inzet op afstemmen levert veel op. Mediadvies maakt gratis mediaplannen voor organisaties waarin we vertellen hoe media ingezet moet worden om de doelstelling te bereiken. Snel cash in de winkel? Een open dag? Of juist een lange termijn imago campagne?

 

Organisaties die kiezen voor Mediadvies hebben voortaan niet meer alleen de kosten in de jaarrekening staan. maar hebben vooral duidelijk in beeld wat het opgeleverd heeft. Mediaplanning is een vak. Mijn vak.

 

Ps. Keer over doorpraten? Mediadvies werkt voor allerlei organisaties. Van een landelijke winkelketen tot aan een lokale winkelier of een B2B specialist. Neem gerust contact met mij op via harmjan@mediadvies.com of via 085-0021246.