01/06/2015: Advies, dat kost toch geld?


 

Mediadvies. Daar zit het woord ‘advies’ in. Normaalgesproken kost een adviesbureau geld. Mediadvies kan u geld opleveren (en nog heel veel andere mooie dingen).

Hoe? Dat leg ik uit aan de hand van vier kernwoorden.

  1. Doelgroep: hebt u uw doelgroep in beeld? Ja? Weet u waar uw doelgroep te vinden en te overtuigen is om uw product aan te schaffen? Wij geven antwoord op deze vragen. Als u media inzet is het ontzettend belangrijk dat u niet ‘maar wat doet’ of ‘met hagel schiet’. Dan is elke media-euro namelijk weggegooid geld. Vraag Mediadvies om een mediaplan en weet zeker dat uw doelgroep u in beeld heeft.

  2. Mediabudget: wat is uw budget? Begroot u jaarlijks een bedrag voor media? Nee? Waarom blijkt achteraf dat u wel geld hebt uitgegeven aan media of sponsoring? Niet zelden komen wij bij bedrijven die geen benul hebben dat zij duizenden of zelfs tienduizenden euro’s per jaar aan media of sponsoring uitgegeven hebben terwijl zij geen idee hebben waar het gebleven is. Vaak gaat het op aan ‘aardige telefonische verkopers van fantastische magazines die nog een pagina voor weinig geld mogen weggeven’. Weet waar uw mediabudget blijft!

  3. Marktconform: wat is een goed bedrag voor een advertentie? Het geld zegt weinig. Een advertentie van 300 euro kan duurder zijn dan een advertentie van 3000 euro. Op het moment dat u uw doelgroep niet bereikt is 300 euro weggegooid geld. En als u uw doelgroep wel bereikt kan 3000 euro een schot in de roos zijn. Daarnaast is bij de ene uitgever 20% korting veel terwijl bij een andere uitgever 50% korting nog weinig is. Werk met Mediadvies samen om te weten dat u niet teveel betaalt. Vaak realiseren wij extra kortingen bovenop de prijzen die u zelf zou betalen. Daar zit ons eigen verdienmodel in en een deel van de korting geven we terug aan onze klanten. Zo levert samenwerking met een ‘adviesbureau’ u zelfs geld op.

  4. Professioneel: bent u goed in uw vak? Ongetwijfeld. Maar laat u dat ook zien? Wat is het meest recente nieuwsartikel op uw website? Wat is de laatste update op uw social media accounts? Maakt u gebruik van free publicity? Zomaar wat vragen. Niet zelden kom ik ondernemers tegen die heel druk zijn met hun werk en er ook heel enthousiast over kunnen vertellen. Maar zij missen een ‘communicatie afdeling’, daar zijn zij ook te klein voor. Maar daardoor weten zij hun goede diensten vaak niet te etaleren. Terwijl professionele communicatie heel belangrijk is en niet duur hoeft te zijn. Voor een betaalbaar bedrag levert Mediadvies diensten, passend bij uw behoefte, tegen vaste lage prijzen. Veel kunt u zelf, waar nodig ondersteunen we u.

Tot slot: ik werk voor zorginstellingen, reclamebureaus, detaillisten, B2B organisaties, etc. Voor elke organisatie en voor elke media euro is van toepassing: wij zoeken de middelen om uw budget zo goed mogelijk te besteden. Maximaal bereik tegen zo laag mogelijke kosten.

Nieuwsgierig? Neem contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of een gratis mediaplan via harmjan@mediadvies.com of via 085-0021246.